Bekijken we de TEKEN-periodes afzonderlijk, dan zal :

1/DE STEENBOK-PERIODE:

De hele Steenbok-periode zal eenzelfde dynamiek worden aangehouden. Deze beginselvastheid en konstantie van Steenbok zal ons zeker niet verbazen, temeer omdat dit ook een konstante is voor héél de Winter-periode (zie vorige pagina). En deze konstante dynamiek bestaat uit:
-een vierkant vanuit Boogschutter op Neptunus in Vissen. Eerst is dat Mercurius vierkant Neptunus, en later Jupiter vierkant Neptunus.
-een driehoek vanuit Venus in Schorpioen op diezelfde Neptunus. Later maakt Venus een driehoek met de Planeet Mars op de cusp tussen Vissen en Ram. En midden Steenbok is er ook nog eens een driehoek Mercurius-Uranus.
-sextielen op Steenbok: Venus-Pluto; Mercurius-Venus; Zon-Neptunus; Mercurius-Neptunus; Saturnus-Neptunus; Mars-Pluto.
-en zoals aangekondigd: een aantal konjunkties zoals Maan-Pluto, Zon-Saturnus, Zon-Pluto, Mercurius-Saturnus, Mercurius-Pluto. Dat zijn dagen van "gebalde" energie omdat Saturnus een concentratie voorstaat, en Pluto een intensiteit.
De Steenbok-periode eindigt abrupt en met een donderslag: de opgehoopte spanningen worden in een nerveuze "explosie" geloosd door Zon-vierkant-Uranus.

2/DE WATERMAN-PERIODE:

Waterman is nerveuzer dan Steenbok; dat is geweten, en dat zal ook gevoeld worden. Diezelfde dynamiek als in Steenbok wordt tijdens de Waterman-periode verdubbeld en gefaseerd:
-in het begin zijn er maar liefst 4 vierkanten aktief: Venus-Neptunus en Jupiter-Neptunus; Mercurius-Uranus; Saturnus-Mars. Het begin van Waterman zal dan ook uitermate zenuwachtig en slopend zijn, omdat het langs alle kanten "spettert". Er loopt wel altijd iets verkeerd of in de war. Bovendien komt een bijzonder agressief vierkant rond 2 februari de reeks aanvullen: opletten geblazen voor ongelukken en dingen die totaal uit de hand kunnen lopen, of helemaal kunnen escaleren met dat vierkant tussen Mars en Pluto!
-een dubbele driehoek vanuit het koppel Venus-Jupiter op Neptunus volgt het "geweld" van de vierkanten op, ruimt de schade op, en lijmt de brokken.
-een hele reeks sextielen vervolledigen het opruimings- en healingswerk in het laatste deel van Aquarius: Saturnus-Neptunus; Mercurius-Jupiter; Zon-Jupiter; Mercurius-Mars; Mercurius-Uranus; Venus-Neptunus; Zon-Uranus; Mercurius-Pluto.
-een hele reeks van konjunkties volgt elkaar op: de weldoende vriendelijke positiviteit van Venus-Jupiter; de hoogkonjunktuur van Zon-Mercurius; de vastberaden welwillendheid van Venus-Saturnus; zonder de excentriciteit van Mars-Uranus te vergeten. Als je in deze periode "geniale" invallen krijgt, probeer ze aub niet te negeren, maar tracht ze integendeel uit te voeren.

3/DE VISSEN-PERIODE:

Ook in de Vissen-periode manifesteert zich dezelfde Winter-dynamiek, bestaande uit:
-vierkanten vanuit Boogschutter op Neptunus in Vissen: eerst is er Jupiter die vooralleer hij verder vordert in Boogschutter nog een vierkant maakt met Mercurius; daarna is het de Zon die ver genoeg in Vissen is voort geschreden om op haar beurt een vierkant met diezelfde Jupiter te maken; waarna Mercurius door retrograde te lopen ("achteruit" in de Dierenriem) voor een tweede keer een vierkantsaspekt met Jupiter maakt.
-omdat de dynamiek in Vissen de schraalste van de 3 WinterTekens is, verloopt alles een beetje in mineur en is er slechts één luttele driehoek: Saturnus driehoek Mars (maar wel een stevige).
-ook slechts enkele sextielen verspreid over de 30 dagen: Mercurius-Saturnus; Mercurius-Pluto; Zon-Mars; Zon-Saturnus; Mars-Neptunus; Zon-Pluto; Mercurius-Mars.
-en trouw aan de algemene tendens: ook een paar konjunkties, waaronder: Mars-Neptunus; Zon-Pluto; vooral Zon-Neptunus; en een late Zon-Mercurius (door het retrograde lopen van Mercurius). Een nieuwe konjunktie is in de maak en begint te werken (van orbs 5° tot 3°) helemaal op het eind van Vissen, en leidt de Lente in, en zal daar een tijd aanblijven omdat het een konjunktie tussen zogenaamde "trage" Planeten betreft: Saturnus-Pluto.

Tijd en plaats alhier, om een beetje uit te wijden over wat dit konflikt tussen Boogschutter en Vissen verder kan inhouden. Initiaal is het het konflikt tussen het doorvoeren van zijn eigen visie tégen de visie van anderen in: het nastreven van het eigen, grote gelijk. En het najagen van zijn persoonlijke belangen, ten koste of ten nadele van de belangen van anderen. Het kan hebzucht zijn, zonder een zweem van empathie. Dan domineert Jupiter en is Neptunus de "underdog". Maar het kan omgekeerd ook het doelloos zwerven zijn, zonder een duidelijk doel of richting in het leven, wanneer Neptunus de "upperdog" is, en Jupiter het moet afleggen. Men loopt mee met de massa, de heersende opinies, de trends van het moment, zonder te weten of zich af te vragen , naar WAAR men zich op deze manier "beweegt". Op wereldschaal is dit het schandaal en het fiasco van het kapitalisties systeem -gebaseerd op hebzucht en winstbejag- dat er niet in slaagt de belangen van moeder Aarde, de Natuur en devolgende generaties voorop te stellen. Een dekadente kortzichtigheid die met de opwarming van het klimaat de hele mensheid bedreigt met een komplete kollaps en vernietiging.


Pag 8/9