Links
Commentaar

Nu mijn site al 7 jaar bestaat, werd het ook even tijd om terug mijn Links te herzien. De "zakelijke" verwijzingen in twee richtingen met wat ik "kompilatie-sites" noem, blijven behouden. Het principe van wederkerigheid vind ik trouwens een mooi principe, dat ik ook voortaan ga toepassen voor de rest van mijn "persoonlijke" verwijzingen.
Het houdt in, dat ik sites die, om wat voor reden ook, mij niet vermelden, ook niet meer op mijn Links hou. Ik ga me niet verwijlen in die typiese Belgiese underdog-mentaliteit, maar vertrek van de kwaliteiten van mijn site. Als het kader daarvan niet eng genoeg is voor sommigen (niet alleen over astrologie; niet alleen over bomen; enz....), dan is dat HUN probleem.

Voor de rest concentreer ik me op mensen waarmee ik wel een goede kommunikatie of vlotte samenwerking heb gehad of heb, op mensen voor wie ik sympathie heb, of voor sites van mensen die ik weliswaar niet persoonlijk ken, maar waarvan de kwaliteit "afdruipt". Omdat mijn interesseveld een breed gamma bestrijkt, zitten daar sites van heel verschillende "pluimage" tussen. Tegelijk is dat de weerslag van mijn Internet-avontuur in de tijd.

INTERESSANTE SITES:
Om mij te bezondigen aan enige ego-tripperij:

Mijn eigen weblog: Rudies reflekties

Na rijp beraad omdat hiervoor op het Net zoveel in aanmerking kan komen, heb ik besloten hier sites te vermelden met een rijkgevulde en konsistente "menukaart" in hun specifiek genre:

Natuurfotogafen Verbond Nederland

Nieuwe Maan

School voor astrologie, van collega Eline Rootsaert

Alles over bomen: Stem der bomen

Over Keltiese kunst en achtergronden

In een tijd dat we overstelpt worden met "stijlrijke" (en vooral dure) interieur-zoals-het-moet-villa's, is devolgende site over een natuurlijkere en natuurverbonden woning een echte verademing:
Simondale


MOOIE FOTO'S:
Kan men natuurlijk overal op het Net vinden, maar persoonlijk vind ik dat de mooiste foto's over de meest diverse onderwerpen, te vinden zijn bij       flickr de fotogalerij van YAHOO!.

Men hoeft een onderwerp maar in te tikken, en een hele trits interessante foto's uit heel de wereld te bekijken. Vaak zijn het zeer herkenbare fotoreportages van nobele onbekenden, die echter met veel liefde getuigen van het landschap waar ze leven, en de dingen die hen bezig houden. Hint: klik de Slideshow rechtsbovenaan aan.

Vier voorbeelden:
Uit de USA

Uit Noorwegen

Cat fight

From the Earth : maak er een quiz van, hoeveel groenten en fruit uit de hele wereld je kent.


OVER COMPUTER EN INTERNET:

Om foto's te comprimeren en (of) te verkleinen: AJ Compress Copy

Voor horoskopen personalia: Khaldea

Voor de astrologiese efemeriden van om 't even welk jaar: Swisseph

Voor problemen met je pc en programma's: Vraagbak voor beginners

Met een pluim voor webmaster Martin Kopuit, voor zijn duidelijke en begrijpbare uitleg. Dit in tegenstelling tot het bejubelde SeniorenNet, waar men om een antwoord op een vraag te krijgen, zich eerst moet inschrijven in een mailgroep, en vervolgens niet alleen zijn pc moet instellen naar de noden van de site, maar bovendien een bekrompen reglement moet onderschrijven over wat mag en hoe de kommunikatie moet verlopen. Gezien ik deze laatste twee vertikte, heb ik zelfs nooit een antwoord gekregen. SeniorenNet: een onding (vol reclame)!