Pag 7/9

ASTROLOGIESE KALENDER

De astrologiese kalender berust op een geheel ander concept, dan waarmee men de astrologie doorgaans benadert: hij wil de weergave zijn van de energiepatronen in het hier en nu. De geboortehoroskoop geeft een blauwdruk van het energeties potentiëel dat men bij zijn geboorte heeft meegekregen. De astrologiese kalender geeft op zijn beurt een blauwdruk van de soorten energie (hun problemen en hun boodschap) die op een bepaald tijdstip geldig zijn, en wel voor ALLE mensen. Met dien verstande: hoe meer een bepaald energiepatroon interaktie heeft met het eigen energiepatroon(zoals kan afgeleid worden uit zijn horoskoop), hoe meer déze energie voor een bepaalde persoon relevant en geldig zal zijn. De astrologiese kalender wordt ieder seizoen vernieuwd.

KRACHTLIJNEN HERFST 2018


De Herfstperiode 2018 is globaal bekeken (relatief) RUSTIG. Het aantal afflikties (zogenaamde negatieve aspekten of beter spanningsaspekten) tussen Planeten is beperkt. De hele periode door is bovendien een overbrugging van een driehoek door twee sextielen werkzaam. Men kan zo'n kom-plex tussen drie Planeten een soort vredesboog of oplossingsweg noemen, omdat het de weg toont , hoe problemen konstruktief kunnen aangepakt en positief kunnen opgelost worden. De deelnemende Planeten verschillen in de loop van de weken en maanden, maar steeds blijft zo'n konstruktie aanwezig. In Weegschaal bijvoorbeeld eerst tussen Venus en Neptunus via Pluto, en daarna tussen Mercurius en Venus, via Pluto. In Schorpioen tussen de Zon en Neptunus via Pluto. En in Boogschutter terug tussen Venus (die retrograde liep) en Neptunus via deze keer Saturnus. Een beetje veralgemeend luidt de boodschap ervan: met empathie, dialoog en vriendelijkheid kan men elk probleem "de baas".

Een tweede reden voor de rust in de herfst is de orde-stichter Saturnus die deze hele herfst-periode in zijn eigen Teken Steenbok staat, en voor de noodzakelijke stabiliteit en konstantie zorgt. Als "nadeel" kan dit inhouden dat het tempo van deze Herfst een beetje gesapig zal zijn: de dagen vertonen de tendens om op het gemak voort te kabbelen, zonder dat er plotse ritmeveranderingen of acceleraties plaats vinden. Sommigen zullen zelfs vinden dat er géén schot komt in de zaken, en dat alles een beetje blijft stagneren in een status-quo of in een patch-stelling. Dat kan, maar dat is een subjektieve interpretatie: een dagelijkse routine is niet per se nefast, maar maakt het leven doorgaans gemakkelijk. Er is al stress en drama genoeg in het leven, dat men gerust zonder schroom of schuld kan genieten van een dosis voorspelbare eentonigheid. De orde en regelmaat van het dagelijkse leven geeft een welverdiende rustpauze waarin men kan genieten van de kleine , leuke en aangename dingen des levens.
Met zowel Saturnus als Pluto in Steenbok, bestaat de mogelijkheid dat men vrienden die men lange tijd niet meer gezien heeft, terug op het lijf loopt, of op de één of andere manier nieuws van hen zal krijgen. Of op zijn minst, dat men eens terug blikt op zijn verleden, en de mensen die dat verleden hebben bevolkt.

Dit alles maakt deze Herfst niet bepaald de ideale tijd om iets nieuws en renoverend te starten. Jawel, in oktober staat Mars weliswaar Mars in Aquarius en kan men misschien die aandrang voelen, maar in november stormt diezelfde Mars alras Scorpio binnen, en is deze "bevlieging" al weer voorbij. Heb dus een beetje geduld in je initiatiefname en beoefen de kunst van het afwachten: de kunst van de woe wei (heel zeker wanneer in Boogschutter Mars en Neptunus in konjunktie staan), en het nemen van een bezinningstijd om je initiatief eerst in je hoofd uit te werken (de kunst van de reflektie). Waar brandt het? Dit was een retoriese vraag, want het antwoord hierop luidt: nergens. Het is Herfst: kijk hoe het bladerdek van de bomen dag bij dag zachtjes in pastelkleuren verandert, en hoe daarna die bladeren één voor één in een herfstsymfonie van die bomen vallen. Raap noten en vruchten, schoffel in de gevallen bladeren, geniet van de herfstzon in zuivere lucht, en steek de kachel aan voor de winter die daarna komt. Het leven kàn eenvoudig zijn, als men van de eenvoudige dingen van dat leven kan genieten.De détailbesprekingen per Teken van de Dierenriem in de Lente, vind je terug op de hierna volgende pagina's door eenvoudig op de hieronder staande knop "Verder" te klikken.